Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or.

Årets upplaga av Bocuse d’Or Sweden Commis Awards består av två tävlingsfaser.

Fas 1: Anmälan (inskick av recept och bild).

Fas 2: Finaltävling på Stockholmsmässan under Gastronord.

Av samtliga inskickade recept (Fas 1) kommer en jury att plocka ur 6 stycken Kandidater som får laga upp sina inskickade recept inför juryn (Fas 2). Årets finaltävling genomförs den 10 april på Stockholmsmässan där Fredrik Hultgren (Restaurangakademien) är tävlingsledare. 

Årets tävlingsuppgift

Årets uppgift är att laga en modern mellan- eller huvudrätt med torsk som huvudråvara enligt följande kriterier

Rätten ska serveras varm i sin helhet på tallrik. Endast sås à part är tillåtet.

Helt valfritt hur torsken tillagas.

På tallrik ska även två (2) garnityr serveras, varav det ena måste bestå av jordärtskocka som är framträdande visuellt och/eller smakmässigt. Det andra garnityret är valfritt.

Kandidaten (tävlande) tar själv med valfritt porslin.

Totalt 7 portioner, varav 6 stycken serveras till smakjuryn. Sista bidraget går till fotografering.

I första delen av tävlingen vill vi att tävlande skickar in ett en bild och recept på sitt tävlingsbidrag. Sex finalister kommer att få laga upp sina rätter inför juryn. I finaltävlingen kommer samtliga tävlande ha totalt 180 minuter till sitt förfogande för uppsättning kök och matlagning.

Mer information om tävlingen och hur du anmäler dig hittar du här.

Postad avAndreas Stenberg